Čo robiť keď mi vláknina robí zle a som celiatička?
4 posters
Strana 1 z 1
Čo robiť keď mi vláknina robí zle a som celiatička?
Moc chcem vyskúšať túto diétu. Už som ju v lete držala a za mesiac som schudla 4 kg. Momentálne mám pri výške 158cm 52kg a potrebujem cca 4-6kg dať dolu. 46-48kg je váha, pri ktorej sa cítim dobre, nakoľko mám problémy s vnútornými stehnami. Nad 50kg vyzerajú naozaj hrozne, tak bohužiaľ to musím držať nízko. Len mám jeden problém. Dnes začínam s DD, ale ovsené otruby nemôžem kvôli celiakii plus zistila som, že vláknina má na mňa opačný účinok, povedzme, že ma zapeká Niekedy nejdem na WC aj 4 dni a to už je čo povedať. Môj metabolizmus je totálne pomalý. Vadí, ak tieto ovsené otruby vynechám?
Arwen- Messages : 26
Re: Čo robiť keď mi vláknina robí zle a som celiatička?
skoc do predajne so zdravou vyzivou a skus ine otruby, urcite su aj nejake bez lepku, nemam prehlad o tom, ktore co obsahuju ale isto su, videla som ryzove napr. Jasne maju sachadiry - ale treba nieco najst namiesto tych ovsenych, nemaju len vlakninu, ale aj zadziavaju vitaminy a mineraly v tele.
S tou vlakninou - pijes dostatocne? na mna prve 3-4 dni psylium malo rovnaky efekt - zapekalo - potom sa to pohlo - teraz mam skor vycitky ked si ho nedam alebo zabudnem. Mam pravidelne vyprazdnovanie, pocit nasytenia a tiez krajsiu plet:)
S tou vlakninou - pijes dostatocne? na mna prve 3-4 dni psylium malo rovnaky efekt - zapekalo - potom sa to pohlo - teraz mam skor vycitky ked si ho nedam alebo zabudnem. Mam pravidelne vyprazdnovanie, pocit nasytenia a tiez krajsiu plet:)
janka.rojko- Messages : 68
Oki, ďakujem za radu, skúsim. No a ešte som sa chcela spýtať či špaldové sú podobné ovseným. To je zasa pre kamošku, lebo ona nemôže ovsené zohnať, majú tu v meste len špaldové. A ja sa chcem spýtať, či môžem activiu bielu sladkú. Ďakujem. Inak dnes začínam, ty už držíš túto diétu dlho?
No ovsene su ovsene - nech nahradi spaldovymi alebo psenicnymi, ale nech najde tie spravne! maju ich v DM, vo freshi, v obchode so zdravou vyzivou, ja ich uz vidavam bezne v obchode, ozaj!
Activia sladka biela neviem, ja ju nejem, ale baby tu ano, pozri daj si, ak ti vaha klesat nebude, vies co z toho vylucit:)
Ja som na diete od augusta 2012 - ale ja som atyp - ja vela porusujem - hladam si jedalnicek - pridavam zakazane potraviny a testujem ci chudnem ci nie:) neberiem DD ako dietu ale ako zivotny styl - takze ja niesom spravny typ na nasledovanie:) bala som sa schudnut rychlo, aby som to rychlo nenabrala , tak som si zvolila svoju cestu.
Zatial mam dole 16kg - este chcem 4, posledne dva mesiace som prisala aj cvicenie a straaaasne vela chodim peskom.
A ide to:D
Hlavne treba pozitivne mysliet
Activia sladka biela neviem, ja ju nejem, ale baby tu ano, pozri daj si, ak ti vaha klesat nebude, vies co z toho vylucit:)
Ja som na diete od augusta 2012 - ale ja som atyp - ja vela porusujem - hladam si jedalnicek - pridavam zakazane potraviny a testujem ci chudnem ci nie:) neberiem DD ako dietu ale ako zivotny styl - takze ja niesom spravny typ na nasledovanie:) bala som sa schudnut rychlo, aby som to rychlo nenabrala , tak som si zvolila svoju cestu.
Zatial mam dole 16kg - este chcem 4, posledne dva mesiace som prisala aj cvicenie a straaaasne vela chodim peskom.
Hlavne treba pozitivne mysliet
Arwen napísal:Oki, ďakujem za radu, skúsim. No a ešte som sa chcela spýtať či špaldové sú podobné ovseným. To je zasa pre kamošku, lebo ona nemôže ovsené zohnať, majú tu v meste len špaldové. A ja sa chcem spýtať, či môžem activiu bielu sladkú. Ďakujem. Inak dnes začínam, ty už držíš túto diétu dlho?
janka.rojko- Messages : 68
Actíviu sladkú bielu nemôžeš, ale dostať activiu s 0 % tuku a tá je OK. Skús zvolenský v takom ružovom balení % tuku a 0% cukru. Je fakt super
janka.rojko napísal:No ovsene su ovsene - nech nahradi spaldovymi alebo psenicnymi, ale nech najde tie spravne! maju ich v DM, vo freshi, v obchode so zdravou vyzivou, ja ich uz vidavam bezne v obchode, ozaj!Activia sladka biela neviem, ja ju nejem, ale baby tu ano, pozri daj si, ak ti vaha klesat nebude, vies co z toho vylucit:)
Hlavne treba pozitivne myslietArwen napísal:Oki, ďakujem za radu, skúsim. No a ešte som sa chcela spýtať či špaldové sú podobné ovseným. To je zasa pre kamošku, lebo ona nemôže ovsené zohnať, majú tu v meste len špaldové. A ja sa chcem spýtať, či môžem activiu bielu sladkú. Ďakujem. Inak dnes začínam, ty už držíš túto diétu dlho?
matzika- Messages : 85
Ďakujem a ešte otázočka, čo kečup? Moc mi chutí s tuniakom totiž
A ešte tie špaldové otruby majú dosť veľa sacharidov, to nevadí?
Tie nie sú pre mňa
Similar topics
» čo mám robiť
» Zapcha co mam robit?
» co robit, ak nie su otruby?
» zaciatok 8.10.2012
» 7 dnova dovolenka v 2. faze a nedodrziavanie vsetkych zasad - co robit teraz
» Zapcha co mam robit?
» co robit, ak nie su otruby?
» zaciatok 8.10.2012
» 7 dnova dovolenka v 2. faze a nedodrziavanie vsetkych zasad - co robit teraz