Začiatočník si nevie rady s jedálničkom :)
+2
Zdenka14
BeatriceLeMerle
6 posters
Strana 1 z 1
Začiatočník si nevie rady s jedálničkom :)
Zdravím
Chcela by som Vás poprosiť o nejaké tipy a rady. Chcem začať prvú fázu, no akosi mám zmätok v tých receptoch a jedálničkoch :-D Uložila som si už recepty na dukanov chlieb, placky, poznačila názov cestovín, syra Pierko, syr.nátierku Linessa atď. Ale ako si to mám podeliť na deň? Onedlho nastupujem na VŠ, takže veľmi vyvárať si nemôžem, keďže tam nemáme sporák a rúru (tie placky a chlieb si budem musieť robiť dopredu). Na raňajky praženicu,jogurt, na desiatu otrubovú placku so šunkou? Obed rybu / kura ale s číííím?(keďže zemiaky nie) alebo tie cestoviny? Olovrant môže byť dukanov chlieb s nátierkou syrovou / syrom Pierkom? Neviem čo s čím a kedy by som mala jesť, aby som nebola hladná a zároveň aby to fungovalo ...poprosila by som Vás o názorný jedálny lístok, aký máte vy, lebo fakticky neviem ako začať
Chcela by som Vás poprosiť o nejaké tipy a rady. Chcem začať prvú fázu, no akosi mám zmätok v tých receptoch a jedálničkoch :-D Uložila som si už recepty na dukanov chlieb, placky, poznačila názov cestovín, syra Pierko, syr.nátierku Linessa atď. Ale ako si to mám podeliť na deň? Onedlho nastupujem na VŠ, takže veľmi vyvárať si nemôžem, keďže tam nemáme sporák a rúru (tie placky a chlieb si budem musieť robiť dopredu). Na raňajky praženicu,jogurt, na desiatu otrubovú placku so šunkou? Obed rybu / kura ale s číííím?(keďže zemiaky nie) alebo tie cestoviny? Olovrant môže byť dukanov chlieb s nátierkou syrovou / syrom Pierkom? Neviem čo s čím a kedy by som mala jesť, aby som nebola hladná a zároveň aby to fungovalo ...poprosila by som Vás o názorný jedálny lístok, aký máte vy, lebo fakticky neviem ako začať
BeatriceLeMerle- Messages : 1
Re: Začiatočník si nevie rady s jedálničkom :)
ahoj
- v prvom rade - cestovinu môžeš až od III. fázy
- syr pierko - od II. fázy
- v I. fáze ješ len čisté bielkoviny - mäsko, vajíčka, tofu, nízkotučné mliečne výrobky - treba si to nakombinovať tak, aby ti to chutilo
- a hlavne ovsené otruby - I. fáza 1,5 PL
- názorné jedálničky máš tu, ak by ti to pomohlo, ale určite sa z tých potravín, ktoré môžeš v I. fáze dá vydržať tých pár dní
http://www.dukanovadieta.com/jedalny-listok/
Veľa úspechov
- v prvom rade - cestovinu môžeš až od III. fázy
- syr pierko - od II. fázy
- v I. fáze ješ len čisté bielkoviny - mäsko, vajíčka, tofu, nízkotučné mliečne výrobky - treba si to nakombinovať tak, aby ti to chutilo
- a hlavne ovsené otruby - I. fáza 1,5 PL
- názorné jedálničky máš tu, ak by ti to pomohlo, ale určite sa z tých potravín, ktoré môžeš v I. fáze dá vydržať tých pár dní
http://www.dukanovadieta.com/jedalny-listok/
Veľa úspechov
Zdenka14- Messages : 230
vôbec tomu nerozumiem, všade sa píše, že má sa jesť to iste počas prvých dní a je tu jedálniček, ako to vlastne je?
katarina00110- Messages : 1
katka ja som si kupila knihu- myslím že je to dobrá investícia,tam je to pekne podrobne rozpísané, jedálneho lístka sa nemusíš držať presne, ale výhoda je že možeš kombinovať čo chceš s čím chceš z tých povolených potravín a dať si kedy to chceš- ja som začala dnes a nedržím sa jedálneho lístka, je pre mňa len inšpiráciou, dnes som jedla vajíčko, kusok morčacej šunky- nesmie byť udena vraj, dva beztukové jogurty zvolemské, morčacie prsia som si spravila na keramickej panvici ochutené korením na morčacie mäso + som to trochu podliala a podusila prikryté a na to som si spravila v Lidli kupený netučný tvaroh - polovicu som zmiešala s nastruhaným uvareným vajíčkom- to som dala na to mäso + navrch ešte čerstvú bazalku- mňamko to bolo. pritom som robila pre ostatných vysmážanu brokolisu so zemiakmi a tatarskou a zeleninovu polievku- smaozrejme som ani neolizla- zvlástne je variť a nekoštovať, ale vraj to bolo super. No a doležité je vela piť, mám pollitrovu flašku, už som vypila tri a okrem toho ráno presso kávu, neskor nescu, ešte zelený čaj a zarobila som si sušenu srvátku. Chodím síce často čurať, ale nech. ))
vefida- Messages : 41
Chcela by soms a opýtať, kto by mi poradil, ako si dám sem ten ticker z polskej stránky?
vefida- Messages : 41
https://dukanovadieta-forum.slovakforum.net/t79-topic
keď si ho aj vytvoríš, bude sa ti zobrazovať až po 7 dňoch od registrácie
keď si ho aj vytvoríš, bude sa ti zobrazovať až po 7 dňoch od registrácie
Ahojte Dukanky,
čítala som veľa vašich príspevkov, zajtra začínam (nechala som to na víkend) mám celkom naštudované čo môžem jesť, a tak plním chladničku dnes som ale chcela kúpiť údenu rybu, v obchode mali ale len makrelu, môžem aj tú? v povolených potravinách som našla len makrela, ale údené len iné ryby, nechcem niečo pokaziť hneď na začiatok najviac sa teším že som otruby kúpila na prvú šupu a našla aj jogurty biele s 0,1 % tuku
čítala som veľa vašich príspevkov, zajtra začínam (nechala som to na víkend) mám celkom naštudované čo môžem jesť, a tak plním chladničku dnes som ale chcela kúpiť údenu rybu, v obchode mali ale len makrelu, môžem aj tú? v povolených potravinách som našla len makrela, ale údené len iné ryby, nechcem niečo pokaziť hneď na začiatok najviac sa teším že som otruby kúpila na prvú šupu a našla aj jogurty biele s 0,1 % tuku
janka7- Messages : 61
môžeš
nech sa ti darí
nech sa ti darí
Prosim Vas povedzte mi co je povolene pouzivat na zahustovanie jedal
... namiesto muky dakujem
SonaBrano- Messages : 1
gustin, kukuričný škrob - 1 PL denne od II. fázySonaBrano napísal:Prosim Vas povedzte mi co je povolene pouzivat na zahustovanie jedal
Strana 1 z 1
Povolenie tohoto fóra: