tolerované potraviny
+20
krasulka1981
KLT
Seginka
maria148@post.sk
Katarína Kurillová
antika
Kajka
anazuzzuzana
lesanka
putulinka
henrieta71
lubatko
dejna1991
Zuzka
Rysauka1
Broňa
kallova
Ľuba
misapo
if1
24 posters
Strana 1 z 2
Strana 1 z 2 • 1, 2
tolerované potraviny
je tu prosím někde seznam tolerovaných potravin?
if1- Messages : 1
Re: tolerované potraviny
Ano, ked si najdes prispevky vo fore sekcii - 2f- vyletna a potom ktore potraviny sa mozu a nemozu ...
misapo- Messages : 23
if1 napísal:je tu prosím někde seznam tolerovaných potravin?
Toto som našla na českej stránke
Povolené ochucovadlá:
- morské riasy - anýz - aroma bez cukru - bazalka - chren - škorica - citrón - estragón - cesnak - muškátový orech - hrebíček - zázvor - sušené nízkotučné kakao - kardaman - dietný kečup - rasca- sterilizované uhorky /bez cukru/ - kurkuma - mäta - paprika mletá - mleté korenie - petržlen - rozmarýn - paradajkový pretlak - cibuľa (čerstva aj sušená) - šafrán - vanilka
Tolerované ochucovadlá:
- dukanova majonéza - horčica - ocot - nízkotučná kyslá smotana - sezam - kukuřičný škrob (1 PL/deň) - soľ - nízkotučné sušené mlieko (3 PL/deň)
Zakázané ochucovadlá:
- cukor - čokoláda - kečup - majonéza - maslo - olej - olej olivový - orechy - sušené ovocie - smotana
Ľuba- Messages : 4
Ahojte,
neviem kam to zaradiť, tak píšem sem. Som na diéte už vyše týždňa a všimla som si, že skoro každý deň zjem nejaké vajíčko. aj do väčšiny receptov idú vajíčka. nedajú sa niečím nahradiť? napríklad ked si robím placku, chlieb, koláčiky a tak. Mám problém s vysokým cholesterolom, tak si na to dávam pozor. Poradíte?
neviem kam to zaradiť, tak píšem sem. Som na diéte už vyše týždňa a všimla som si, že skoro každý deň zjem nejaké vajíčko. aj do väčšiny receptov idú vajíčka. nedajú sa niečím nahradiť? napríklad ked si robím placku, chlieb, koláčiky a tak. Mám problém s vysokým cholesterolom, tak si na to dávam pozor. Poradíte?
kallova- Messages : 3
vajcia
Ahoj, nemusíš používať celé vajíčka, vo väčšine receptov môžeš použiť menej vajec. Napr. ak idú do receptu 3 vajcia, tak dáš jedno vajce a 2 vaječné bielka alebo dokonca môžeš použiť len bielká. Vyskúšaj, funguje to. Napr. do koláčikov z ovsených otrúb na mojej stránke www.dukanovadieta.com ide jedno vajce, ale ja som si robila tieto koláčiky vždy len s bielkom a sú rovnako dobré. Vo všetkých receptoch si znižujem počet žĺtkov. Chlebík sa dá urobiť z jedného vajca na 2 dni, ešte som ho neskúšala len z bielka, ale skús,možno to tiež nebude zlé.
Ďakujem! a môžem vyskúšať aj palacinky a brokolicové placky iba z bielkov? či nič nepokazím...
Tu je recept na palacinky bez žĺtka :
40 g kukuričného škrobu
2 lyžice sladidla
2 vaječné bielka
1/8 l odtučneného mlieka
Vanilková aróma (nemusí byť)
POSTUP :
1. Všetky suroviny vymiešame a necháme odstáť asi hodinu.
2. Palacinky pečieme v teflónovej panvici tak, že na panvicu nakvapkáme trošku oleja, vytrieme papierovou servítkou a zahrejeme.
POZOR však na škrob - 1 polievková lyžica škrobu je asi 12 gramov a denne máme právo len na 1 PL kukuričného škrobu. Túto dávku si teda rozdeľ aspoň na 2 dni. V 2.fáze si občas môžeš dať aj viac škrobu, ale nie často, aby ti to nespomalilo chudnutie.
Brokolicové placky som s bielkom neskúšala, urob pokus, prinajhoršom sa to rozpadne, ale na chuť nebudú zlé.
Tu je recept na palacinky bez žĺtka :
Palacinky bez žĺtka
POTREBUJEME :40 g kukuričného škrobu
2 lyžice sladidla
2 vaječné bielka
1/8 l odtučneného mlieka
POSTUP :
2. Palacinky pečieme v teflónovej panvici tak, že na panvicu nakvapkáme trošku oleja, vytrieme papierovou servítkou a zahrejeme.
POZOR však na škrob - 1 polievková lyžica škrobu je asi 12 gramov a denne máme právo len na 1 PL kukuričného škrobu. Túto dávku si teda rozdeľ aspoň na 2 dni. V 2.fáze si občas môžeš dať aj viac škrobu, ale nie často, aby ti to nespomalilo chudnutie.
Brokolicové placky som s bielkom neskúšala, urob pokus, prinajhoršom sa to rozpadne, ale na chuť nebudú zlé.
kallova napísal:Ďakujem! a môžem vyskúšať aj palacinky a brokolicové placky iba z bielkov? či nič nepokazím...
Tu je recept na palacinky bez žĺtka :Palacinky bez žĺtkaPOTREBUJEME :
40 g kukuričného škrobu
2 lyžice sladidla
2 vaječné bielka
1/8 l odtučneného mlieka
POSTUP :
Ďakujem! určite vyskúšam a dám vedieť
a asi ani med sa nemôže, či?
Rysauka1- Messages : 4
Rysauka1 napísal:a asi ani med sa nemôže, či?
nie med sa nemôže
Zuzka- Messages : 418
a čo párky a polystirenové chlebíky?
dejna1991- Messages : 5
Baby, vsetko co nie je povolene, je ZAKAZANE, naucte sa toto zakladne pravidlo...dejna1991 napísal:a čo párky a polystirenové chlebíky?
Polystyrenove chlebiky = ryza = skroby... vobec nemaju tak malo kalorii, ako si vsetci myslia..
Co sa tyka parok, ak najdes hydinove s vysokym obsahom masa, bez muky a koze, daj si.. Ale vela stastia pri hladani...
lubatko- Messages : 59
Ahojte kočky,
mám jednu otázočku čím zaženiete vlčí hlad ak príde hmmm? Ja sa toho obávam najviac .... ešte vstrebávam všetky informácie a keď budem pripravená tak hor sa do 1 fázy. Tak že privítam všetky rady a typy ako uspieť. Ďakujem Zuzana:)
mám jednu otázočku čím zaženiete vlčí hlad ak príde hmmm? Ja sa toho obávam najviac .... ešte vstrebávam všetky informácie a keď budem pripravená tak hor sa do 1 fázy. Tak že privítam všetky rady a typy ako uspieť. Ďakujem Zuzana:)
Anonymný- Anonymný
Ahoj, v prvom rade by si sa do takeho stadia nemala dostat lebo by sa malo jest aspon 5 krat denne,ale ked uz tak sunka ,varene vajce, nizkotucny jogurt, ugrilovane maso(alebo varene) ,potom su v receptoch rozne kolaciky a sladkosti,proste vzdy mat nieco v chladnicke na zobkanie,ale ver 1 faza je dost zvlastna vacsinou sa tu vsetci nutia do jedenia,lebo ked vynechas tuky a cukror tak to bude taky mierny abstak ,takze moc hladna asi nebudes,ale hlavne maso a co najviac ,drzim palce
henrieta71- Messages : 159
Chtěla jsem se zeptat je tolerovaná fruktoza? Našla jsem ve zdravém obchodě light vanilkový cukr. Složeni: vanilkové aroma, fruktoza. Nic víc tam není. Dík za odpověd Peťula
putulinka- Messages : 18
putulinka napísal:Chtěla jsem se zeptat je tolerovaná fruktoza? Našla jsem ve zdravém obchodě light vanilkový cukr. Složeni: vanilkové aroma, fruktoza. Nic víc tam není. Dík za odpověd Peťula
FRUKTOZA je ovocný cukor, čiže získaná je z ovocia. Ovocie v I. a II. fáze nemôžeš, takže nemala by si ani fruktozu.
Radšej použi umelé sladidlo a vanilkovú arómu na dochutenie.
A čo nemáš povolené a nenachádzaš ani v zakázaných potravinách pre Dukana, tak tiež nie je povolené
lesanka- Messages : 42
lesanka napísal:putulinka napísal:Chtěla jsem se zeptat je tolerovaná fruktoza? Našla jsem ve zdravém obchodě light vanilkový cukr. Složeni: vanilkové aroma, fruktoza. Nic víc tam není. Dík za odpověd Peťula
FRUKTOZA je ovocný cukor, čiže získaná je z ovocia. Ovocie v I. a II. fáze nemôžeš, takže nemala by si ani fruktozu.
Radšej použi umelé sladidlo a vanilkovú arómu na dochutenie.
A čo nemáš povolené a nenachádzaš ani v zakázaných potravinách pre Dukana, tak tiež nie je povolené
Děkuju za odpověď. Koupila jsem si dnes vanilku mletou, sice je to trošku dražší, ale za to 100% přírodní, tak budu dochucovat buchtičky a tvaroh tím
putulinka- Messages : 18
zoznam tolerovanych potravin http://www.dukaners.com/viewtopic.php?f=12&t=11642&sid=8e206b8b89646ffb50bf559252d8094a
henrieta71- Messages : 159
ahojte,môže sa v tejto diéte jesť aj sójové mäso???
anazuzzuzana- Messages : 3
anazuzzuzana napísal:ahojte,môže sa v tejto diéte jesť aj sójové mäso???
Môže ale je obmedzené množstvom
Zuzka- Messages : 418
Zuzka napísal:anazuzzuzana napísal:ahojte,môže sa v tejto diéte jesť aj sójové mäso???
čo znamená obmedzené množstvo,dnes som mala na obed a ostalo mi aj na večeru...
veď to sójové mäso obsahuje veľa bielkovín...
anazuzzuzana napísal:čo znamená obmedzené množstvo,dnes som mala na obed a ostalo mi aj na večeru...Zuzka napísal:anazuzzuzana napísal:ahojte,môže sa v tejto diéte jesť aj sójové mäso???
veď to sójové mäso obsahuje veľa bielkovín...
Ahojte, chcela by som sa spýtať či sa v 1. fáze môžu papať arašidy. Začala som len nedávno s diétou ale už mi dochádzajú nápady a navyše mám stále na niečo chuť. Ďakujem
Kajka- Messages : 2
Rada by som vedela, ci sa moze pouzivat sojove mlieko. Som zvyknuta pit kavu len so sojovym mliekom a tak mi najviac chuti, tak by ma to zaujimalo.
A este taka nezvycajna otazka: v ramci ryb moze sa jest aj cerveny kaviar ? Nie je to ani v povolenej ale ani v zakazanej skupine
Dakujem vopred.
A este taka nezvycajna otazka: v ramci ryb moze sa jest aj cerveny kaviar ? Nie je to ani v povolenej ale ani v zakazanej skupine
Dakujem vopred.
Katarína Kurillová- Messages : 3
sojove mlieko nemozes, skus vyskusat nizkotucne mliecko alebo polotucne, uuha v dukanovej diete medzi rybami nie je zaradeny kaviar tak asi tiez nie
antika- Messages : 70
Strana 1 z 2 • 1, 2
Similar topics
» povolene potraviny, tolerovane potraviny - ZOZNAM
» kde kupit potraviny
» povolene potraviny
» POTRAVINY DUKAN
» Povolené potraviny
» kde kupit potraviny
» povolene potraviny
» POTRAVINY DUKAN
» Povolené potraviny