potraviny které se můžou nebo nemužou:-)
+27
Fialka
caramba
antika
hela
boriQa12
Alisza
lesanka
Zuzanka
Miskulen
putulinka
Zuzka
AnnaB
Broňa
zuzanas
Dada
kanna
pitynka
martina29
freyusha
Andysa
misapo
KLT
Miška2107
sash
Zuzana
alenka
lucijanek2
31 posters
Strana 1 z 4
Strana 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
potraviny které se můžou nebo nemužou:-)
chtěla bych se zeptat muže se naložena kysela řepa co sem zavařovala sama bez cukru jen se secharinama jelikož sem jí dělala dost tak jí mam zásoby:) a nechce se mi vyhazovat.. treba k cuketovymu bramboráku co chci nějak zkusit by byla skvěla:)
lucijanek2- Messages : 14
Re: potraviny které se můžou nebo nemužou:-)
ahoj, myslíš červenú repu zaváranú? v tom by asi nemal byť problém pokiaľ je naložená s umelým sladidlom.
alenka- Messages : 22
Ahojte chcem sa opytat ci sa moze v druhej faze varit a jest paradajkova polevocka?
Zuzana- Messages : 5
V druhej fáze sa rajčinová polievka variť môže, ale treba sladiť umelým sladidlom a zahusťovať kukuričným škrobom. Asi najvhodnejší by bol pretlak domácej výroby, ale ja používam kupovaný.Zuzana napísal:Ahojte chcem sa opytat ci sa moze v druhej faze varit a jest paradajkova polevocka?
ahojte, mozu sa v 2f olivy? a takisto, nasla som taveny syr kt. ma 1% tuku, smiem ho jest?
sash- Messages : 42
ahoj, syry sa majú s najnižším obsahom tuku, samozrejme ak si nenašla s nižším obsahom nevadí, možno budú iba kilá klesať trošku pomalšie, olivy až v druhej fáze by som doporučovala, ked možno konzumovať aj zeleninku.sash napísal:ahojte, mozu sa v 2f olivy? a takisto, nasla som taveny syr kt. ma 1% tuku, smiem ho jest?
alenka napísal:ahoj, syry sa majú s najnižším obsahom tuku, samozrejme ak si nenašla s nižším obsahom nevadí, možno budú iba kilá klesať trošku pomalšie, olivy až v druhej fáze by som doporučovala, ked možno konzumovať aj zeleninku.sash napísal:ahojte, mozu sa v 2f olivy? a takisto, nasla som taveny syr kt. ma 1% tuku, smiem ho jest?
Dakujem, ano v 2f som myslela:) a ten syr no asi neviem najst nic s mensim percentom tuku ako 1 aj samotny cottage cheese ma nejak 2 tusim ten najnizsi a ten ani nemam rada:) dakujem este raz
alenka napísal:ahoj, syry sa majú s najnižším obsahom tuku, samozrejme ak si nenašla s nižším obsahom nevadí, možno budú iba kilá klesať trošku pomalšie, olivy až v druhej fáze by som doporučovala, ked možno konzumovať aj zeleninku.sash napísal:ahojte, mozu sa v 2f olivy? a takisto, nasla som taveny syr kt. ma 1% tuku, smiem ho jest?
OLIVY sa smu niesom si ista
Miška2107- Messages : 26
Tak teraz uz ani ja!
zistim a dam vedietsash napísal:Tak teraz uz ani ja!
Miška2107 napísal:zistim a dam vedietsash napísal:Tak teraz uz ani ja!
NESMU SA
Co huby? Mozu sa v 2/3 faze?
Podla nutricnych hodnot su na tom huby lepsie ako zelenina (pomer bielkovin a sacharidov)
Podla nutricnych hodnot su na tom huby lepsie ako zelenina (pomer bielkovin a sacharidov)
KLT- Messages : 488
KLT napísal:Co huby? Mozu sa v 2/3 faze?
Huby sa mozu cez bielkovinovo-zeleninove dni
ach jaj tak to si ma nepotesila olivky milujem...aj kukuricu a hrasok..ach couz no musim to aj bez toho vydrzat!
sash napísal:ach jaj tak to si ma nepotesila olivky milujem...aj kukuricu a hrasok..ach couz no musim to aj bez toho vydrzat!
ver tomu ze aj ja mam s tym velky problem lebo ich tiez miluje a o kukurici ani nehovorim ale co uz musime to vydrzat ked sme sa na to dali
lucijanek2 napísal:chtěla bych se zeptat muže se naložena kysela řepa co sem zavařovala sama bez cukru jen se secharinama jelikož sem jí dělala dost tak jí mam zásoby:) a nechce se mi vyhazovat.. treba k cuketovymu bramboráku co chci nějak zkusit by byla skvěla:)
Ahoj, podla toho co viem tak je mozes jest, aj ked nie velke mnozstvo, cukrova repa, cvika a mrkva obsahuju vela prirodneho cukru takze ich treba konzumovat v rozumnom mnozstve
misapo- Messages : 23
Miška2107 napísal:alenka napísal:ahoj, syry sa majú s najnižším obsahom tuku, samozrejme ak si nenašla s nižším obsahom nevadí, možno budú iba kilá klesať trošku pomalšie, olivy až v druhej fáze by som doporučovala, ked možno konzumovať aj zeleninku.sash napísal:ahojte, mozu sa v 2f olivy? a takisto, nasla som taveny syr kt. ma 1% tuku, smiem ho jest?
OLIVY sa smu niesom si ista
tak som sa bola uistit, olivy sa vobec nemozu, pretoze obsahuju vela oleja, dokonca aj v 3f nie az od 4f.
Dievsata a čo ovocne caje a žuvačky v 1 a 2f? Tie sa môžu či radšej nie? A neviete prečo sa môžu kysle uhorky v 1f ked je to zelenina a je tam aj cukor?
Andysa- Messages : 17
Andysa napísal:Dievsata a čo ovocne caje a žuvačky v 1 a 2f? Tie sa môžu či radšej nie? A neviete prečo sa môžu kysle uhorky v 1f ked je to zelenina a je tam aj cukor?
Ahoj, takze predchadzajuci post sa mi vymazal, takze zacinam odznova.
Kysle uhorky su v dukanovej knihe zaradene ako "ochucovadlo" ako napriklad cibula, cesnak, atd. Su povolene aj v 1 faze, ale mozes ich jest iba v malych mnozstvach ako dochutenie, a nie ako zeleninu. V knihe je pisane ze mozes pouzivat "cornichons" to su malicke zavarene uhorky v kyslom naleve bez cukru. Takze u nas mozes bud uhorky v kyslom naleve alebo uhorky v sladko-kyslom s umelym sladidlom.
Co sa tyka zuvaciek, tak tie mozes spokojne, ako aj ovocny caj.
Misapo ty si aka nadupana vedomostami! Ja som sa snažila nájsť co najviac informácii na nete, ale všade píšu niečo ine, takze sa mi ťažko rozhoduje čo sa môže a co nie. A ty máš odkiaľ tieto všetky informácie? A hlavne chcem poďakovať za tvoju ochotu a podporu si super!
Andysa napísal:Misapo ty si aka nadupana vedomostami! Ja som sa snažila nájsť co najviac informácii na nete, ale všade píšu niečo ine, takze sa mi ťažko rozhoduje čo sa môže a co nie. A ty máš odkiaľ tieto všetky informácie? A hlavne chcem poďakovať za tvoju ochotu a podporu si super!
Ja zijem napoly vo Francuzsku a napoly na Slovensku. Vo Fr je tych knih viac priamo od Dr. Dukana niektore aj s receptami, a potom niektore od ludi ktori dietu drzali, ale on ich okomentoval. Ja som osobne sklamana zo slovenskeho a hlavne ceskeho webu co sa tyka tejto diety. Je na nich velmi vela vyslovene nepravd. Toto je skoro jedina stranka ktora je naozaj v sulade s "originalnou" dietou. Ked som s dietou zacinala tak som tiez mala problem sa orientovat pretoze kazdy hovoril nieco ine, ja verim iba kniham od Dr. Dukana kde su presne zoznami toho co sa moze, a jasne tam je napisane ze nic ine, ziadne obmeny, prilepsenie atd nie su povolene a potom je tu jedna fr. stranka od serioznych ludi dukanaute.com/liste_complete_des_aliments_dukan.html kde mas taktiez kompletny zoznam vsetkych moznych potravin, aj s tym ci su zakazane, povolene, v akych mnozstvach atd. Takze to su moje zdroje, ktore su velmi dobre prelozene na tejto web stranke a j Broninych komentaroch . Vela stastia pri diete!
viete mi niekto povedat,ci sa moze v 2f sojove maso-tie spongie alebo drt??dakujem
freyusha- Messages : 5
freyusha napísal:viete mi niekto povedat,ci sa moze v 2f sojove maso-tie spongie alebo drt??dakujem
Neviem ci ti pomozem, na nete je rozhovor s Dr. Dukan kde hovori o soji, a produktoch so soje, hovori sa tam o sojovom stejku co bude zrejme ekvivalent "sojoveho masa", a je napisane ze ho mozes konzumovat ako zeleninu (ale s rozumom), cestoviny zo soje su vsak zakazane, sojove jogurty nie viac ako 2 na den, a sojovu smotanu ktora ma menej ako 5%tuku nie viac ako 2PL/den. Inac bobulky soje povazuje za vysoko kaloricke, takze vynechat. A potom ku tej drti je uvedene ze mozes najviac 50g ale pozor na TYZDEN!!!
no ved nic ine nam ani neostava:|
Mipaso chcela by som ti ešte raz poďakovať. Vďaka Broni a teda jej stranke a vobec napadu urobit nieco taketo aj na slovensku, som začala tuto diétu, ale stále tu chyba veľa informácii ohladne toho čo a koľko sa môže. Ale vďaka takým ľudom ako si TY su super aj tieto fóra kde sa človek tiež veľa podozveda a naučí. Je to super tu mat niekoho takého ako si ty, lebo ja uz som asi 3 mesiace dozadu studovala staré fórum ale odhodlala som sa napísať az ked sa vytvorilo toto nové fórum a dufala som, že nikoho nerozhnevam nejakou otázkou čo na fóre uz možno padla. Viem, že treba veľa trpezlivosti pri stále opakujucich sa otázkach, ale aj o to to fórum je. Ľudia sem chodia pre rady a podporu
Strana 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» povolene potraviny, tolerovane potraviny - ZOZNAM
» Kukuřičný škrob nebo mouka?
» Povolené potraviny
» tolerovane potraviny
» povolene potraviny
» Kukuřičný škrob nebo mouka?
» Povolené potraviny
» tolerovane potraviny
» povolene potraviny