Proteinový prášek
4 posters
Strana 1 z 1
Proteinový prášek
Ahojte,
chtěla bych se zeptat na zkušenosti a náhrdu proteinu za sušené mléko.
Sušené mléko 100g: Bílkovina 35,5g, sacharidy 51,7g a tuky 0,8g.
Protein 56g: Bílkovina 40g, sacharidy 2,24g, tuky 3,18g (z toho nasycený 1,9g).
Vím že je tu více tuku, ale zase méně sacharidů. Prostě nevím, jestli je při Dukanově dietě vhodný jak na konzumaci ve formě nápoje (mícháno s vdou), či na tepelnou úpravu (pečení). Popřípadě od které fáze by se až mohl?
Pokud už to někdo řešil, prosím o rady, co a jak .
Předem díky a všem úspěšné hubnutí.
chtěla bych se zeptat na zkušenosti a náhrdu proteinu za sušené mléko.
Sušené mléko 100g: Bílkovina 35,5g, sacharidy 51,7g a tuky 0,8g.
Protein 56g: Bílkovina 40g, sacharidy 2,24g, tuky 3,18g (z toho nasycený 1,9g).
Vím že je tu více tuku, ale zase méně sacharidů. Prostě nevím, jestli je při Dukanově dietě vhodný jak na konzumaci ve formě nápoje (mícháno s vdou), či na tepelnou úpravu (pečení). Popřípadě od které fáze by se až mohl?
Pokud už to někdo řešil, prosím o rady, co a jak .
Předem díky a všem úspěšné hubnutí.
weriis- Messages : 3
Date d'inscription : 31.03.2013
Re: Proteinový prášek
Tedy to opravdu žádná netuší, zda by se mohl či nikoli??? Prosím prosím o radu
weriis- Messages : 3
Date d'inscription : 31.03.2013
Re: Proteinový prášek
ahojcek
mozno by si aj mohla pouzivat,ale tukov sa mi tam zda dost.v dm kupis bielkovinny prasok ci s chutou ci bez chute,a tam mas na 100g 1,6g tukov
84% bielkovin a sacharidy 4,1
myslim si ze mozes pouzivat oboje.ak budes s mierou.napriek tomu,ze tieto prasky maju vela bielkovin,akosik ma to velmi nezasyti.takze jedla s tohoto robim len minimalne.
s proteinoveho prasku a zelatiny si robim vanilkovy puding.ale tam ide do litra mlieka 2 velke lyzice prasku a 1 PL zelatiny.a jem to v malych porciach ako lakotu.
-tak isto susene mlieko.aj tam asi viac ako 3PL denne nesmies jest.takze ci zoberies to ci to,je to jedno.na mnozstva si musis davat pozor tak ci tak
mozno by si aj mohla pouzivat,ale tukov sa mi tam zda dost.v dm kupis bielkovinny prasok ci s chutou ci bez chute,a tam mas na 100g 1,6g tukov
84% bielkovin a sacharidy 4,1
myslim si ze mozes pouzivat oboje.ak budes s mierou.napriek tomu,ze tieto prasky maju vela bielkovin,akosik ma to velmi nezasyti.takze jedla s tohoto robim len minimalne.
s proteinoveho prasku a zelatiny si robim vanilkovy puding.ale tam ide do litra mlieka 2 velke lyzice prasku a 1 PL zelatiny.a jem to v malych porciach ako lakotu.
-tak isto susene mlieko.aj tam asi viac ako 3PL denne nesmies jest.takze ci zoberies to ci to,je to jedno.na mnozstva si musis davat pozor tak ci tak
elena1975- Messages : 44
Date d'inscription : 10.10.2012
Re: Proteinový prášek
Caute,
podla chatu na stranke dukandiet.co.uk proteinovy prasok nie je odporucany, i ked jeden konkretny francuzky prasok tam raz vymenovali, nedostupny u nas. Nevedela som, ze v dm sa da kupit taky prasok, ale ja som kupila vanilkovy srvatkovy proteinovy prasok, 0 sacharidov, 0 cukru, 0 tuku, na 22g prasku ma 65 kcal a 20g proteinu (Scitec nutrition zero iso great). Dost drahy, ale chutovo celkom fajn, urcite vyskusam ten recept na puding, znie uplne genialny!
podla chatu na stranke dukandiet.co.uk proteinovy prasok nie je odporucany, i ked jeden konkretny francuzky prasok tam raz vymenovali, nedostupny u nas. Nevedela som, ze v dm sa da kupit taky prasok, ale ja som kupila vanilkovy srvatkovy proteinovy prasok, 0 sacharidov, 0 cukru, 0 tuku, na 22g prasku ma 65 kcal a 20g proteinu (Scitec nutrition zero iso great). Dost drahy, ale chutovo celkom fajn, urcite vyskusam ten recept na puding, znie uplne genialny!
kikulienka- Messages : 43
Date d'inscription : 01.05.2012
Re: Proteinový prášek
v dukanovej knihe boli spominane prasky proteinove.a zneju presne v podobnom duchu.neodporuca.ale nie s nutricneho dovodu.pochopila som to tak,ze dovodom bolo,ze praskova strava nie je pre ludske telo prirodzena.preto ju neodporuca ako dlhodobo.ale myslim ze dve lyzicky denne by dr dukan nemal namietky.ten zelatinovy puding som musela pozmenit.a to tak ze dam 2 PL vanilkoveho prot.prasku,vyskriaben vannilkovy struk,1l mlieka,2PL xylitol,a 1 PL zelatiny.velmi dolezite je,aby cela ta masa prevrela,inak nestuhne.
takze najprv si zohrejem mlieko.extra v miske si zmiesam s castou studeneho mlieka vsteko praskove.a ked uz mlieko zacina vriet,supnem to tam a silno miesam.zvykne to priharat.
-vzdy to mam studene v chladnicke.trosku skorice.
-ked viac stuhne,potom stuhnuty ho este rucnym mixerom premixujem.vznikne taka jemna masa...chuti ako krupicna kasa.
-teraz ked pride teplo,je dobre tieto zelatinove veci mat v chladnicke.ak su dobre studene,chutia ako zmrzlina.bude sa nam lahsie odolavat.
takze najprv si zohrejem mlieko.extra v miske si zmiesam s castou studeneho mlieka vsteko praskove.a ked uz mlieko zacina vriet,supnem to tam a silno miesam.zvykne to priharat.
-vzdy to mam studene v chladnicke.trosku skorice.
-ked viac stuhne,potom stuhnuty ho este rucnym mixerom premixujem.vznikne taka jemna masa...chuti ako krupicna kasa.
-teraz ked pride teplo,je dobre tieto zelatinove veci mat v chladnicke.ak su dobre studene,chutia ako zmrzlina.bude sa nam lahsie odolavat.
elena1975- Messages : 44
Date d'inscription : 10.10.2012
Re: Proteinový prášek
Mozem len suhlasit zo vsetkym, co si povedala elena
Tiez si robim zelatinove dobrotky, fakt osviezujuce. Robim aj take 'ovocne', 1x bolero napoj v prasku + 1 PL zelatiny + cca 550ml vody. Kedze som nedockava si v rychlovarnej zohrejem vodu a asi minutu miesam cca 200ml vody s praskom a zelatinou, ked sa zelatina rozpusti dolejem studenu vodu do 550ml a prelejem do 3 misiek. Aj tak to stuhne dost dlho, ale tento spodob je o nieco rychlejsi. Treba to mat uz hotove v chladnicke, ked ta chyti chut, lebo potom sa nedockas
Tiez si robim zelatinove dobrotky, fakt osviezujuce. Robim aj take 'ovocne', 1x bolero napoj v prasku + 1 PL zelatiny + cca 550ml vody. Kedze som nedockava si v rychlovarnej zohrejem vodu a asi minutu miesam cca 200ml vody s praskom a zelatinou, ked sa zelatina rozpusti dolejem studenu vodu do 550ml a prelejem do 3 misiek. Aj tak to stuhne dost dlho, ale tento spodob je o nieco rychlejsi. Treba to mat uz hotove v chladnicke, ked ta chyti chut, lebo potom sa nedockas
kikulienka- Messages : 43
Date d'inscription : 01.05.2012
Re: Proteinový prášek
A želatinu používáte normální nebo jen agar agar?
weriis- Messages : 3
Date d'inscription : 31.03.2013
Re: Proteinový prášek
...používam normálnu želatinu...
Danka D.- Messages : 34
Date d'inscription : 14.01.2013
Strana 1 z 1
Povolenie tohoto fóra:
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Pi júl 17, 2015 10:34 am pre triniti29
» 2.faza - zacinam
Št jún 11, 2015 9:24 am pre toby1toby
» ZAČIATOČNÍK
Št marec 05, 2015 1:28 pm pre Zelinka
» Cottage cheese
Ne február 22, 2015 5:29 pm pre Freya
» Mozzarella light
Št január 08, 2015 6:38 am pre petulda33
» Čím dochucovať?
Št január 08, 2015 6:38 am pre petulda33
» TEKUTÉ VAJEČNÉ BIELKY
Št september 18, 2014 5:31 pm pre petko3621
» Ma vyznam zacat znova?
Po september 08, 2014 9:03 pm pre Bodka
» Pizza z karfiolu
So júl 12, 2014 11:23 am pre simbata