Veľkonočné menu
2 posters
Strana 1 z 1
Veľkonočné menu
Zdravím všetky Dukanky a dávam do fora môj návrh veľkonočného menu pre II.fázu DD.Prosím o odkonzultovanie prípadných prehreškov - som odhodlaná ani počas sviatkov nehrešiť .A tu zoznam jedál ktoré mám v pláne pripraviť :
1.Veľkonočná baba (resp.plnka)
použité suroviny :vajíčka,miesto tradičných rožkov dukanove žemličky alebo toust,hriby,pažítka,medvedí cesnak
2. Vaječný aspik
použité suroviny :želatina,vajíčka na tvrdo,uvarená zeleninka na kocočky (okrem hrášku),kúsky šunky,petrž.vňaťka resp.pažítka, vývar nízkotučný,jemný ocot
3. Plnené vajíčka
vajíčka na tvrdo,horčica,nízkotuč.tvaroh,pažítka,kaviar
4. Vajíčkový šalát
vajíčka na tvrdo,tvrdý syr Pierko,majonéza podľa receptu DD,nízk.jogurt,jemný ocot,umelé sladidlo,pažítka a cibulka,sterilizovaná uhorka
5. Pečený králik
domáci králik na bilinkách pečený v rúre
6. Kurací vývar (požijem len chudé časti kuraťa + zeleninku)
A teraz prosím radu :
7. Údené mäsko - môže byť úplne chudučké údené karé alebo iný tip?
k tomu chren domáci zjemnený jogurtom a dukanov chlebík
8. Tvarohový mazanec
sušené goji namočené v rumovej arome,vajcia,umelé sladidlo,mäkký nízk.tvaroh,prášok do pečiva,vanilková aroma,citron
ale akú muku dať miesto tradičnej hladkej muky,ktorá sa vymiešala s maslom a cukrom? skusím dať ovsené otruby?a čo namiesto masla?
A samozrejme čerstvá zeleninka - šalát,reďkovka,jarná cibulka ako obloha aj príloha.
Krásne sviatky a všetkým dukankám : do zdravého chudnutia!!!
1.Veľkonočná baba (resp.plnka)
použité suroviny :vajíčka,miesto tradičných rožkov dukanove žemličky alebo toust,hriby,pažítka,medvedí cesnak
2. Vaječný aspik
použité suroviny :želatina,vajíčka na tvrdo,uvarená zeleninka na kocočky (okrem hrášku),kúsky šunky,petrž.vňaťka resp.pažítka, vývar nízkotučný,jemný ocot
3. Plnené vajíčka
vajíčka na tvrdo,horčica,nízkotuč.tvaroh,pažítka,kaviar
4. Vajíčkový šalát
vajíčka na tvrdo,tvrdý syr Pierko,majonéza podľa receptu DD,nízk.jogurt,jemný ocot,umelé sladidlo,pažítka a cibulka,sterilizovaná uhorka
5. Pečený králik
domáci králik na bilinkách pečený v rúre
6. Kurací vývar (požijem len chudé časti kuraťa + zeleninku)
A teraz prosím radu :
7. Údené mäsko - môže byť úplne chudučké údené karé alebo iný tip?
k tomu chren domáci zjemnený jogurtom a dukanov chlebík
8. Tvarohový mazanec
sušené goji namočené v rumovej arome,vajcia,umelé sladidlo,mäkký nízk.tvaroh,prášok do pečiva,vanilková aroma,citron
ale akú muku dať miesto tradičnej hladkej muky,ktorá sa vymiešala s maslom a cukrom? skusím dať ovsené otruby?a čo namiesto masla?
A samozrejme čerstvá zeleninka - šalát,reďkovka,jarná cibulka ako obloha aj príloha.
Krásne sviatky a všetkým dukankám : do zdravého chudnutia!!!
kerinka- Messages : 27
Re: Veľkonočné menu
ahoj Kerinka, podľa mňa máš super meníčko mňam !! ja som práve dopiekla bábovku, sviatočnú roládu, dorobila som dukanove pralinky z bielej čokolády a jogurtovo želé cukríky zajtra sa chystám urobiť si nejaký vajíčkový šalát, kapustničku a prípadne ešte niečo, čo ma napadne tiež som odhodlaná nezhrešiť počas sviatkov, ale myslím, že pri dukanovských dobrotách to nebude až taký problém
a teším sa na zajtra, lebo budem mať po dvoch BD bielkovinovo zeleninový dník :-)
Tak Ti držím palce a prajem príjemné sviatky
a teším sa na zajtra, lebo budem mať po dvoch BD bielkovinovo zeleninový dník :-)
Tak Ti držím palce a prajem príjemné sviatky
Lulu.19- Messages : 31
Re: Veľkonočné menu
Ahoj Lulu,musím povedať,že aj Ty si zapojila fantaziu a budeš mať veľa dobrot.Krásne sviatky
kerinka- Messages : 27
Strana 1 z 1
Povolenie tohoto fóra: