Paštéta - Pâté de foie de poulet :-) fáza 1, 2, 3 a kedykoľvek
2 posters
Strana 1 z 1
Paštéta - Pâté de foie de poulet :-) fáza 1, 2, 3 a kedykoľvek
Nenechajte sa zmiasť názvom, je to obyčajná roztierateľná paštéta z kuracích pečienok.
Čas - príprava cca 15min, varenie cca 5min
Potrebujeme:
- Kuracie pečienky
- 1/4 cibule nakrájanej na väčšie kúsky
- 2 zúbky cesnaku (ja používam cesnakový prášok - v obchodoch s koreninami sa to dá zohnať)
- čerstvo mleté čierne korenie
- čerstvo mletá rasca, fenikel a aníz
- čerstvý tymián, oregano sušené a drvené
- 1/2 čl. olivového oleja
- 1 1/2 dcl kuracieho vývaru
Postup:
Pečienky škrabeme na jemno, aby v nich neostali cievky a všetky vlákna (zvyčajne sa omotávajú okolo tyčky, na ktorom je nôž ponorného mixéra a je to veľká otrava odstrániť všetku tú špinu, navyše to spomaľuje mixér)
Naškrabané pečienky zmiešame s pretlačeným cesnakom (práškom) a pretlačenou cibuľou cez pretláčač na cesnak (dýchajte ústami, inak budete plakať...:-) ).
Na panvicu nalejeme olej tak, aby vytvoril kvapku a neroztiekol sa po panvici. Do oleja vložíme korenia a trochu ich v oleji pražíme, dávajte však pozor, aby sa nespálilo. Korenie takto lepšie uvoľní chute. Lístky tymiánu pridáme aj spolu s pečienkou, je dosť dôležitý, tvorí totiž nosnú prísadu, musí ho byť cítiť. Pridáme pečienky a restujeme. Prilievame vývar, dávame pozor, aby sa pečienka nezačala smažiť, schnúť.. Hnedú pečienku so všetkou šťavou dáme do mysy a necháme chvíľu chladnúť. Ponorným mixérom to všetko rozmixujeme do hladka a necháme vychladnúť. Natrieme na chlieb a dobrú chuť... :-)
Čas - príprava cca 15min, varenie cca 5min
Potrebujeme:
- Kuracie pečienky
- 1/4 cibule nakrájanej na väčšie kúsky
- 2 zúbky cesnaku (ja používam cesnakový prášok - v obchodoch s koreninami sa to dá zohnať)
- čerstvo mleté čierne korenie
- čerstvo mletá rasca, fenikel a aníz
- čerstvý tymián, oregano sušené a drvené
- 1/2 čl. olivového oleja
- 1 1/2 dcl kuracieho vývaru
Postup:
Pečienky škrabeme na jemno, aby v nich neostali cievky a všetky vlákna (zvyčajne sa omotávajú okolo tyčky, na ktorom je nôž ponorného mixéra a je to veľká otrava odstrániť všetku tú špinu, navyše to spomaľuje mixér)
Naškrabané pečienky zmiešame s pretlačeným cesnakom (práškom) a pretlačenou cibuľou cez pretláčač na cesnak (dýchajte ústami, inak budete plakať...:-) ).
Na panvicu nalejeme olej tak, aby vytvoril kvapku a neroztiekol sa po panvici. Do oleja vložíme korenia a trochu ich v oleji pražíme, dávajte však pozor, aby sa nespálilo. Korenie takto lepšie uvoľní chute. Lístky tymiánu pridáme aj spolu s pečienkou, je dosť dôležitý, tvorí totiž nosnú prísadu, musí ho byť cítiť. Pridáme pečienky a restujeme. Prilievame vývar, dávame pozor, aby sa pečienka nezačala smažiť, schnúť.. Hnedú pečienku so všetkou šťavou dáme do mysy a necháme chvíľu chladnúť. Ponorným mixérom to všetko rozmixujeme do hladka a necháme vychladnúť. Natrieme na chlieb a dobrú chuť... :-)
nosferat85- Messages : 9
Re: Paštéta - Pâté de foie de poulet :-) fáza 1, 2, 3 a kedykoľvek
No toto dnes vyskúšam a upečiem si k tomu perfektný dukanovský chlebík. Mňam.
matzika- Messages : 85
Tak skúšala som recept, ale asi bolo veľa 1,5 dl vývaru, lebo ju mám veľmi riedku. Nevadí pridám bielka a otruby s gustinom a spravím si pečeňové halušky do polievky.
matzika- Messages : 85
Robil som to na velkej panvici a postupne prilieval. Odparovalo sa to velmi rychlo...
Je mi luto, ze to nevyslo, mozno nabuduce :-)
Je mi luto, ze to nevyslo, mozno nabuduce :-)
nosferat85- Messages : 9
Similar topics
» Paštéta s kuracích pečienok
» Recepty - I. fáza, II. fáza
» Kuracie pate
» potrebujem radu
» 1.fáza recepty
» Recepty - I. fáza, II. fáza
» Kuracie pate
» potrebujem radu
» 1.fáza recepty
Strana 1 z 1