tvarohové šišky alebo knedličky na BD
3 posters
Strana 1 z 1
tvarohové šišky alebo knedličky na BD
Na dnešný obed , keďže mám BD, som si pripravila niečo bezmäsité - mäso bolo na raňajky a bude na večeru.
Zmiešať tvaroh (lepší je hrudkovitý), cca 250-300 g, 2 vajcia, štipka soli, stevia, 2 PL maizeny a 2-3 PL otrúb.
V ruke tvarovať guľky, alebo čosi ako šišky a vkladať do vriacej vody. Varí sa to veľmi krátko - keď vyplávajú na povrch, hneď ich vyberieme dierkovanou lyžicou.
Možno posypať škoricou a kakaom. Kto chce, nech si dá redšiu nutelu (kakao, sušené mlieko, mlieko - vymiešať).
2. varianta je na slano - do cesta nedať steviu, ale môžte nakrájať šunku na drobno a zapracovať. Uvarené posypať syrom a pažitkou.
dobrú chuť
Zmiešať tvaroh (lepší je hrudkovitý), cca 250-300 g, 2 vajcia, štipka soli, stevia, 2 PL maizeny a 2-3 PL otrúb.
V ruke tvarovať guľky, alebo čosi ako šišky a vkladať do vriacej vody. Varí sa to veľmi krátko - keď vyplávajú na povrch, hneď ich vyberieme dierkovanou lyžicou.
Možno posypať škoricou a kakaom. Kto chce, nech si dá redšiu nutelu (kakao, sušené mlieko, mlieko - vymiešať).
2. varianta je na slano - do cesta nedať steviu, ale môžte nakrájať šunku na drobno a zapracovať. Uvarené posypať syrom a pažitkou.
dobrú chuť
didinka- Messages : 36
Re: tvarohové šišky alebo knedličky na BD
Mnamky, to vyzera dobre, zajtra to skusim Inak susene mlieko musi byt zrejme nizkotucne co? Zijem v Taliansku a nemozem tu zohnat vobec susene mlieko, skusim v lekarni, ale neviem ci budu mat nizkotucne..Ahoj
Lejla- Messages : 2
Lejla napísal:Mnamky, to vyzera dobre, zajtra to skusim Inak susene mlieko musi byt zrejme nizkotucne co? Zijem v Taliansku a nemozem tu zohnat vobec susene mlieko, skusim v lekarni, ale neviem ci budu mat nizkotucne..Ahoj
ahoj
ja som si vobec nerobila tazku hlavu s NT susenym mliekom kupila som obycajne, ake bolo.
ked je vsetko NT, myslim si, ze vobec nevadi, ked 1 vec je s normalnym obsahom tuku.
ved ked sa v tejto diete moze makrela, co je 1 z najtucnejsich ryb, alebo parky, co je tiez samy tuk a soja, tak normalne mlieko urcite nebude velky prehresok
ja si inak nedavam vseobecne vela NT potravin, lebo mam cosi so zlcnikom (vrodena mala vada) a ked nemam dost tukov, tak ma pobolieva, lebo sa ta zlc normalne nevyprazdnuje tak, ako by sa mala... a napriek tomu chudnem, takze s chutou do toho
Dakujem za radu vyskusam to a nerozpadnu sa vo vode tie sisky?
Lejla- Messages : 2
Lejla napísal:Dakujem za radu vyskusam to a nerozpadnu sa vo vode tie sisky?
nie, mne sa vobec nerozpadli. len nedavat prasok do peciva, lebo niekto to zvykne do knedliciek davat a to je dovod, preco sa potom rozmrvia.
Tak toto vyzerá tiež veľmi dobre, ďakujem za nápad
Zdenka14- Messages : 230
Zdenka14 napísal:Tak toto vyzerá tiež veľmi dobre, ďakujem za nápad
dobrú chuť.
možno zase budem dačo vymýšľať cez víkend, tak ako sa to bude dať jesť, prispejem do receptov
didinka napísal:Zdenka14 napísal:Tak toto vyzerá tiež veľmi dobre, ďakujem za nápad
dobrú chuť.
možno zase budem dačo vymýšľať cez víkend, tak ako sa to bude dať jesť, prispejem do receptov
určite vyskúšaj
ja doma skoro celý týždeň varím na parnom hrnci a nie len kvôli diéte, zvykli sme si tak už pred nástupom na Ducana , tak každá zmena je vítaná
Zdenka14- Messages : 230
Strana 1 z 1
Povolenie tohoto fóra: