špenátová roláda na BZ deň
4 posters
Strana 1 z 1
špenátová roláda na BZ deň
Pri výrobe mojich dnešných a zajtrajších raňajok som sa inšpirovala jedným z receptov na Vareche.
Trochu som ho prispôsobila svojim potrebám a svojej chuti a vyšlo to super.
Takže - na malý plech potrebujeme cca 1/2kg mrazeného špenátu. Treba ho rozmraziť a nechať odtiecť, aby z cesta nebolo zelené bahno...
Do špenátu vmiešame 2-3 vajcia (môžte dať žĺtka zvlášť a sneh z bielkov nakoniec),
asi 1/2 ČL prášku do pečiva,
1-2 PL maizeny a 1-2 PL otrúb - s množstvom otrúb a maizeny sa treba pohrať - dajte si podľa toho, či ste veľkí hladoši alebo nie. Ak musíte jesť veľa, tak len 1PL maizeny a za 2PL otrúb. Ak nie ste až takí hladoši a stačí vám menšia porcia, môžte dať viac maizeny (cesto je po upečení predsa len kompaktnejšie vdaka škrobu) a rozdeliť si jedlo na viac dní.
Tento maglajzík treba ešte dochutiť troškou soli a ja som si doň pretlačila aj 2 strúčiky cesnaku (nemusí byť, ak nemáte radi...)
Vyliať na malý plech vystlaný papierom na pečenie - nie je toho veľa, takže to treba rozotrieť na tenko. pečieme na 180°C, len krátko, keďže cesto je tenké.
Potom zrolujeme pomocou papiera, na ktorom sa cesto pieklo a necháme trochu vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme plnku - ja som rozmiešala 1 NT krémovitý tvaroh s nastrúhaným syrom Pierko, ochutila som čerstvým kôprom. Soliť netreba - syr je dosť slaný.
Týmto tvarohovo-syrovým maglajzom natrite cesto a znovu ho zaviňte do rolády.
Na plnku môžte použiť aj iné suroviny (roztlačené tofu...), alebo iné "ochucovadlá" (pažítka, cesnak medvedí, mladá cibuľka...), prípadne na ňu dať aj plátky šunky a pod. Je to len na Vás.--
Ráno - skvelé raňajky s hrnčekom acidka
dobrú chuť
Trochu som ho prispôsobila svojim potrebám a svojej chuti a vyšlo to super.
Takže - na malý plech potrebujeme cca 1/2kg mrazeného špenátu. Treba ho rozmraziť a nechať odtiecť, aby z cesta nebolo zelené bahno...
Do špenátu vmiešame 2-3 vajcia (môžte dať žĺtka zvlášť a sneh z bielkov nakoniec),
asi 1/2 ČL prášku do pečiva,
1-2 PL maizeny a 1-2 PL otrúb - s množstvom otrúb a maizeny sa treba pohrať - dajte si podľa toho, či ste veľkí hladoši alebo nie. Ak musíte jesť veľa, tak len 1PL maizeny a za 2PL otrúb. Ak nie ste až takí hladoši a stačí vám menšia porcia, môžte dať viac maizeny (cesto je po upečení predsa len kompaktnejšie vdaka škrobu) a rozdeliť si jedlo na viac dní.
Tento maglajzík treba ešte dochutiť troškou soli a ja som si doň pretlačila aj 2 strúčiky cesnaku (nemusí byť, ak nemáte radi...)
Vyliať na malý plech vystlaný papierom na pečenie - nie je toho veľa, takže to treba rozotrieť na tenko. pečieme na 180°C, len krátko, keďže cesto je tenké.
Potom zrolujeme pomocou papiera, na ktorom sa cesto pieklo a necháme trochu vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme plnku - ja som rozmiešala 1 NT krémovitý tvaroh s nastrúhaným syrom Pierko, ochutila som čerstvým kôprom. Soliť netreba - syr je dosť slaný.
Týmto tvarohovo-syrovým maglajzom natrite cesto a znovu ho zaviňte do rolády.
Na plnku môžte použiť aj iné suroviny (roztlačené tofu...), alebo iné "ochucovadlá" (pažítka, cesnak medvedí, mladá cibuľka...), prípadne na ňu dať aj plátky šunky a pod. Je to len na Vás.--
Ráno - skvelé raňajky s hrnčekom acidka
dobrú chuť
didinka- Messages : 36
Re: špenátová roláda na BZ deň
fuuha že mna to nenapadlo nahradiť si suroviny za naše dukanovské ...mi tuto roladu bežne robíme aj teraz na sviatyk sme ju mali
Zuzka- Messages : 418
je to fakt lakocinka. ja si mnohe recepty, ktore som doteraz používala, takto prispôsobujem.
Mňám špenát milujem na akýkolvek spôsob, dobrá inšpirácia na sobotu akurát mám ZB dni
Andulka- Messages : 26
:o)
tak do toho. je to super!
dnes som cez obed zbadala v bille lososa (nie v oleji), take pekne tenke platky. asi kupim a nabuduce to zrolujem do toho
dnes som cez obed zbadala v bille lososa (nie v oleji), take pekne tenke platky. asi kupim a nabuduce to zrolujem do toho
Juj mi len mi tak slinky tečú, aj lososa ľúbim, tiež som rozmýšlala že si spravím tatarák z lososa. Na šibačku sme robili zo sviečkovice bol super aj dukan chlebíkom opečeným nasucho
Andulka- Messages : 26
Andulka napísal:Juj mi len mi tak slinky tečú, aj lososa ľúbim, tiež som rozmýšlala že si spravím tatarák z lososa. Na šibačku sme robili zo sviečkovice bol super aj dukan chlebíkom opečeným nasucho
vidíš, že tataráčik. mňam
dikes za inšpiráciu
Tak ta je naozaj vynikajuca...:-)))
katarina- Messages : 22
Strana 1 z 1
Povolenie tohoto fóra: