Grécky jogurt
Strana 1 z 1
Grécky jogurt
Ahojte,
na nete som nasla super recept na NT grecky jogurt. Je omnoho jemnejsi a menej kyselejsi ako klasicky biely jogurt a je tuhsi. Da sa s nim dobre varit, ja ho hlavne jedavam na ranajky s gojou, psyllium, xylitol a rozne aromy (dnes som mala super anglicky karamel aromu). Rozdiel medzi greckym a klasickym jogurtom je, ze grecky jogurt obsahuje vyssiu koncentraciu bielkovin, co je pre nas plus (tak som to nasla na nete, tak dufam, ze je to pravda ).
Na samotny recept potrebujeme:
2 PL kupeneho NT bieleho jogurtu (izbova teplota), 2 salky NT suseneho mlieka, 1 l vody
Vodu so susenym mliekom nechat zohriat skoro na bod varu (nemalo by vriet, kto ma teplomer, tak na 82 °C) a takto povarit 3 minuty. Odstavit a nechat vychladnut na izbovu teplotu (cca 45 °C). Po vychladnuti odobrat 1 salku mlieka a zamiesat s 2 PL kupeneho jogurtu. Potom to zamiesat spolu so zvysnym mliekom zo sporaku a naliat do plastovej nadoby s vrchnakom. Tu nadobu potom dat do vacsej nadoby, naliat do velkej nadoby horucu vodu do polovicky malej nadoby a zavriet velku nadobu (ja som nemala taketo dve velkosti nadob, tak som dala viacero malych nadob s jogurtom do dvoch vacsich nadob). Potom to cele zabalit poriadne do uteraka a nechat min 5-6 hodin odstat na mieste, kde to nebude zavadzat (nehybat s dozami). Cim dlhsie sa necha jogurt v klude, tym bude kyselsi. Ja som nechala cez noc (cca 8,5 hod) a bol vyborny.
Vysledok? Po uplynuti tejto doby budete mat liter lahodneho husteho smotanoveho jogurtu, ktory mozete využit pri vareni, ako zalievka na zeleninu atd.
na nete som nasla super recept na NT grecky jogurt. Je omnoho jemnejsi a menej kyselejsi ako klasicky biely jogurt a je tuhsi. Da sa s nim dobre varit, ja ho hlavne jedavam na ranajky s gojou, psyllium, xylitol a rozne aromy (dnes som mala super anglicky karamel aromu). Rozdiel medzi greckym a klasickym jogurtom je, ze grecky jogurt obsahuje vyssiu koncentraciu bielkovin, co je pre nas plus (tak som to nasla na nete, tak dufam, ze je to pravda ).
Na samotny recept potrebujeme:
2 PL kupeneho NT bieleho jogurtu (izbova teplota), 2 salky NT suseneho mlieka, 1 l vody
Vodu so susenym mliekom nechat zohriat skoro na bod varu (nemalo by vriet, kto ma teplomer, tak na 82 °C) a takto povarit 3 minuty. Odstavit a nechat vychladnut na izbovu teplotu (cca 45 °C). Po vychladnuti odobrat 1 salku mlieka a zamiesat s 2 PL kupeneho jogurtu. Potom to zamiesat spolu so zvysnym mliekom zo sporaku a naliat do plastovej nadoby s vrchnakom. Tu nadobu potom dat do vacsej nadoby, naliat do velkej nadoby horucu vodu do polovicky malej nadoby a zavriet velku nadobu (ja som nemala taketo dve velkosti nadob, tak som dala viacero malych nadob s jogurtom do dvoch vacsich nadob). Potom to cele zabalit poriadne do uteraka a nechat min 5-6 hodin odstat na mieste, kde to nebude zavadzat (nehybat s dozami). Cim dlhsie sa necha jogurt v klude, tym bude kyselsi. Ja som nechala cez noc (cca 8,5 hod) a bol vyborny.
Vysledok? Po uplynuti tejto doby budete mat liter lahodneho husteho smotanoveho jogurtu, ktory mozete využit pri vareni, ako zalievka na zeleninu atd.
ivanaAa- Messages : 16
Date d'inscription : 10.03.2012
Strana 1 z 1
Povolenie tohoto fóra:
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Pi júl 17, 2015 10:34 am pre triniti29
» 2.faza - zacinam
Št jún 11, 2015 9:24 am pre toby1toby
» ZAČIATOČNÍK
Št marec 05, 2015 1:28 pm pre Zelinka
» Cottage cheese
Ne február 22, 2015 5:29 pm pre Freya
» Mozzarella light
Št január 08, 2015 6:38 am pre petulda33
» Čím dochucovať?
Št január 08, 2015 6:38 am pre petulda33
» TEKUTÉ VAJEČNÉ BIELKY
Št september 18, 2014 5:31 pm pre petko3621
» Ma vyznam zacat znova?
Po september 08, 2014 9:03 pm pre Bodka
» Pizza z karfiolu
So júl 12, 2014 11:23 am pre simbata