Aké sladidlo nie je nebezpečné?
5 posters
Strana 1 z 1
Aké sladidlo nie je nebezpečné?
práve som sa docitala na nete, ake su sladidla nebezpecne, hlavne tie co obsahuju sacharin, aspartam a cyklaman sodny a prave ten posledny ja mam v tekutom stave z tesca. citam, ze ma karcinogenne ucinky! ako je mozne, ze to je v predaji? A co by som mala kupovat na sladenie, ake sladidlo, ktore neobsahuje kalorie? ponukali mi flasticku stevie, ale 8eur za 200ml sa mi zdalo hooodne vela
Arwen- Messages : 26
Re: Aké sladidlo nie je nebezpečné?
používam Xylitol al. Xylovit, je to prírodné sladidlo rastlinného pôvodu, 500g stojí do 6 eur...podobný kryštál.cukru
Danka D.- Messages : 34
Arwen, skus steviu - predavaju v DM, tabletkova forma, mam s nou dobru skusenost.
KLT- Messages : 488
Aspartem je velmi nebezpečny! Jeho účinky: bolesti hlavy, zmeny nálad, depresie, nespavost, može vyvolat slepotu, narušuje inteligenciu a krátkodobú pamäť okrem toho zvyšuje potrebu príjmania väčšieho množstva jedla.
Cyklamát v kombinácii so sacharínom vyvoláva nádor močového mechúra.
Xylitol moze sposobovat bolesti žalúdka a hnačku. A ko som vygooglila zdá sa ze nieje až taký prírodný pretože je vyrábaný chemicky síce z kukurice ale používajú sa pri tom chemikálie ako kys. sírová či kys fosforečná. A kedže je prezentovaný ako prírodný vedľajšie účinky sú v podstate neskúmane iba minimálne.
Som chemická inžinierka a umelée sledidlá nikomu neodporúčam zvlášt pri diéte lebo ich dokopy cez ten den zjeme dosť veľa.
Najlepšia voľba je stévia
na dole uvedenej adrese nádete krátke video s Dr. Struneckou ktora sa zaobera v podstate učinkami potravin na zdravie (pridajte si tam www)
stream.cz/peklonataliri/767397-peklo-na-taliri-umela-sladidla
Cyklamát v kombinácii so sacharínom vyvoláva nádor močového mechúra.
Xylitol moze sposobovat bolesti žalúdka a hnačku. A ko som vygooglila zdá sa ze nieje až taký prírodný pretože je vyrábaný chemicky síce z kukurice ale používajú sa pri tom chemikálie ako kys. sírová či kys fosforečná. A kedže je prezentovaný ako prírodný vedľajšie účinky sú v podstate neskúmane iba minimálne.
Som chemická inžinierka a umelée sledidlá nikomu neodporúčam zvlášt pri diéte lebo ich dokopy cez ten den zjeme dosť veľa.
Najlepšia voľba je stévia
na dole uvedenej adrese nádete krátke video s Dr. Struneckou ktora sa zaobera v podstate učinkami potravin na zdravie (pridajte si tam www)
stream.cz/peklonataliri/767397-peklo-na-taliri-umela-sladidla
mirkac- Messages : 1
Človek vždy počúva ako je všetko nebezpečné, až ho to otravuje a začne to brať na ľahkú váhu. Pravda je, že ja používam aspartam a Cyklamát - HUXOl už štyri mesiace. Teraz so o tom začala viac čítať a až som dostala strach, už som si objednala stéviu. Jeden taký problém ktorý zatiaľ neviem vyhodnotiť je, že sa mi zhoršil zrak, lepšie povedané nikdy som nenosila okuliare a teraz musím ísť o očnému lebo do diaľky sa mi výrazne zhoršil zrak hlavne večer pri šoférovaní mám veľký problém. Pozorujem to posledné dva mesiace. Je to jeden z nepriaznivých účinkov apartmánu? Neviem, ale riskovať už nebudem, radšej zaplatím viac za stéviu aj keď okuliare ma asi neminú. Uvidím či sa to neupraví keď nebudem aspartam používať.
DadaPP- Messages : 30
Strana 1 z 1
Povolenie tohoto fóra: