Placka z ovsených otrúb - od 1F
+3
Amy666
Beatka
cerfaa
7 posters
Strana 1 z 1
Placka z ovsených otrúb - od 1F
2 vajíčka
1 a pol lyžice ovsených otrúb
štipka soli
Všetko spolu rozmiešame a vylejeme na panvičku. Nemiešame, otočíme na druhú stranu ako palacinku a keď je hotovo, šupneme na tanier. Ja si to servírujem nasledovne:
placka, potretá horčicou, navrchu pár plátkov kvalitnej morčacej alebo kuracej šunky. V druhej fáze s radosťou naukladasť uhorky, papriku, paradajky, podľa chuti.
Odporúčam, je to skvelé, robievala som si ju vždy, ale dávala som tam strúhanku. Dnes som to vyskúšala takto, s otrubami a je to rovnako dobrá mňamka ako predtým, otruby ani necítiť
Tak vám prajem dobrú chuť!!!
štipka soli
Všetko spolu rozmiešame a vylejeme na panvičku. Nemiešame, otočíme na druhú stranu ako palacinku a keď je hotovo, šupneme na tanier. Ja si to servírujem nasledovne:
placka, potretá horčicou, navrchu pár plátkov kvalitnej morčacej alebo kuracej šunky. V druhej fáze s radosťou naukladasť uhorky, papriku, paradajky, podľa chuti.
Odporúčam, je to skvelé, robievala som si ju vždy, ale dávala som tam strúhanku. Dnes som to vyskúšala takto, s otrubami a je to rovnako dobrá mňamka ako predtým, otruby ani necítiť
cerfaa- Messages : 11
Re: Placka z ovsených otrúb - od 1F
Ahoj moja,
tento recept mi znie super.. hľadám totiž náhradu za nejaký ten chlebik, alebo žemličky ktoré sa robia v trube, pretože ja trubu nemám .
Divala som sa na jeden recept podobných placiek na facebookovej stránke českej ale nepodarili sa mi, teda ani z daleka navyzerali tak pekne ako na tej fotke . Tak idem po radu sem :-)
netreba tam nejaký prašok kypriaci? alebo ako moja mama hovori že štipku soudy bikarbony? Ale sa dá nejako obmieňať tento tvoj povodny receptik, keď už mam na konte trebars iba jedno vajíčko zvyšné z povolených? Ďakujem veľmi pekne za poradu
tento recept mi znie super.. hľadám totiž náhradu za nejaký ten chlebik, alebo žemličky ktoré sa robia v trube, pretože ja trubu nemám .
Divala som sa na jeden recept podobných placiek na facebookovej stránke českej ale nepodarili sa mi, teda ani z daleka navyzerali tak pekne ako na tej fotke . Tak idem po radu sem :-)
netreba tam nejaký prašok kypriaci? alebo ako moja mama hovori že štipku soudy bikarbony? Ale sa dá nejako obmieňať tento tvoj povodny receptik, keď už mam na konte trebars iba jedno vajíčko zvyšné z povolených? Ďakujem veľmi pekne za poradu
Beatka- Messages : 4
Beatka napísal:Ahoj moja,
netreba nič kyprit. ani bikarbonu. ja som ju tiez s oblubou vsade davala ale netreba, ono ti to pekne narastie aj bez toho, teda, mne narastlo. ale ak chces, stipku daj, tym nic nepokazis
co sa tyka vajicok, pokojne si urob iba z jedneho, aj tak sa da, len mne sa zda ze uz trosku citit tie otruby a to ja EE
ale vajicka su v obmedzenom mnozstve iba pre tych co maju problem s cholesterolom, cize ak mas cholesterol ok, mozes si dat aj viac vajicok (no nie zas 10 za den, chapeme sa) ja ked som mala napr chut a bolo malo vajicok (nieze by som nemohla, alenejak pomizli doma), dala som jedno vajicko, jeden a pol lyzicky otrub a kusok nizkotucneho mlieka, tak pol deci. ja vajicka rada riedim mliekom a bolo to rovnaké mňam mňam!
tak dúfam že sa podarí, potom daj vedieť
cerfaa- Messages : 11
ahojte, dnes drzim DD, som len 1.den v 1.F. a robila som si tuto placku a nebola to placka, ale skor prazenica, cele sa mi to tam prilepilo..asi som to tam nechala prilis dlho...a bez oleja..takze cele zle..viete mi prosim dat nejaku radu, pomoze ked si dam kvapku oleja a potom ju vytrem???
Amy666- Messages : 30
a este sa chcem spytat, ci sa da instatne drozdie nahradit normalnymi kvasnicami,,dakujem
Amy666- Messages : 30
Amy666 napísal:a este sa chcem spytat, ci sa da instatne drozdie nahradit normalnymi kvasnicami,,dakujem
Ahoj, no ja som sa naučila ich robiť tak, že si robim 3 placky, cize na 3 dni dopredu. na jednu placku davam 1 a pol lyzice otrub, alebo ked mam mensiu lyzicku( ja mam dve jednu menšiu a jednu vačšiu ) tak davam dve.. a na to dve vajička, posolim kusok a dam kusok kminu mleteho, lebo mi tam pasuje taka ta jeho aroma. a priznam sa ze dvam aj kusok prasku do peciva, sodu bikarbonu stale zabudnem kupit. pomiešam a fuknem to na panvicu..ale sa mi kusok pokašlala panvica ( ma už 7 rokov ) tak sa mi v strede zacalo prpalovat, tak som to porieisla tak, že na prst som si dala kusok oleja a potrela ten stred ..a čuduj sa svete nepripaluje sa. opeciem z oboch stran a je to , vyskušaj ešte raaaaz, uvidiš pojde to a je to navyse velmi chutne..
juj a to s tym droždím netuším, to sa musíš opýtat erudovanejších ženičiek tu... oni su v tomto zbehle ovela viac
Baby ta placka je úžasnááááá...konečne mám pocit, že jem niečo tuhé a nielen mäsové...
zimka- Messages : 31
cerfaa napísal:2 vajíčka
štipka soli
V dukanovej knihe so vyčítala placku ktorá mne osobne veľmi chutí a hlavne je spravená raz dva.
2lyžice ovsených otrúb
2lyžice tvarohu
jedno vajce alebo stačí aj 1 bielok
soľ
Všetko spolu premiešame a pečieme na teflonovej panvici zhruba 2 min s každej strany.
mareva- Messages : 2
Nie som zrovna zienka domaca, ale uz som sa naucil pouzivat keramicku panvicu, uz som sa bal, ze som vyhodil prachy nadarmo, ked som vyskusal robit tieto placky na nej - teplota max na 4 a placky su ako z reklamy :-) Hlavne ziaden olej pre boha!
Tailorko- Messages : 10
ani kúsok olivového oleja neuškodí. Všade sa píše, že keď sa lepí potri panvicu o.olejom zotri servítkou a peč. Ja tak robievam a je super :-) Tá s tvarohom mi príde taká lievancová.
torinka- Messages : 125
Similar topics
» PSENICNE OTRUBY
» Priveľa ovsených otrúb
» Keksiky z ovsenych otrub sladene
» Povolené množství pšeničných otrub
» Priveľa ovsených otrúb
» Keksiky z ovsenych otrub sladene
» Povolené množství pšeničných otrub
Strana 1 z 1
Povolenie tohoto fóra: