Pangasius + zeler
Strana 1 z 1
Pangasius + zeler
Ahojte, nedávno ma moje okolie "dobuzerovalo" s rečami o tom, že by som mal schudnúť a konečne som sa k tomu dokopal. Som v druhej fáze a konečne sa cítim lepšie. z 86 Kg mám po 2 týždňoch 78 Kg. Len sa chválim na začiatok, ale len tak skromne, mám ešte čo robiť... :-)
Teším sa, že som konečne v druhej fáze a do jedálníčka môžem zapájať aj zeleninu. Minule mi namiesto nejakého nudného jedla napadla jednoduchá, ale zato maminou veľmi pochválená jednoduchá vec, ako pripraviť z dvoch surovín chutný obed...
Takže, čo k tomu potrebujeme:
jedlo pre 2 osoby
- Filety z pangasiusa (pokojne použite akúkoľvek inú rybu, mne nie je veľmi sympatický pangasius, ale čo dom dal, to som varil... btw, niet nad čerstvú rybu, alebo akúkoľvek inú rybu naporcovanú, nie filety...) Dôkladne rozmrazené a nech majú "izbovú teplotu" ... rovnako ako steak... ;-)
- zeler (stačí 1/3)
- korenie -> čerstvo mleté čierne/červené/zelené/biele korenie, štipka soli a 2lyžice bieleho vína
POSTUP:
do zapekacej misy si rovnomerne rozložíme cca 1cm hrubú vrstvu nahrubo nastrúhaného zeleru.
rovnomerne polejeme vínkom. Víno nerieďte vodou, zeler aj ryba pustia vody dosť.
kúsky ryby podľa chuti okoreníme a položíme na zeler. Rybu položte z oboch strán na zeler, nech sa v ňom trochu obalí.
Takto jednoducho pripravenú misu vložíme do rúry/mikrovlnky na zapekanie, kým ryba nie je hotová. Ak je ryba čerstvá, nedržte ju dlho v rúre, aby nevyschla. Mrazená má v sebe ešte dostatok vody, tej môžete dať o 30% viac času.
No a to je asi tak všetko. Jednoduchý obed z troch surovín hotový.
Zeler na povrchu sa trochu vysuší a tak je trochu pikantnejší. Netreba teda používať veľa korenia. Nechajte jedlu jeho jednoduchú a prirodzenú chuť, zeler je vzácna zelenina, škoda len, že som to zistil tak neskoro :-)
Dobrú chuť ;-)
Teším sa, že som konečne v druhej fáze a do jedálníčka môžem zapájať aj zeleninu. Minule mi namiesto nejakého nudného jedla napadla jednoduchá, ale zato maminou veľmi pochválená jednoduchá vec, ako pripraviť z dvoch surovín chutný obed...
Takže, čo k tomu potrebujeme:
jedlo pre 2 osoby
- Filety z pangasiusa (pokojne použite akúkoľvek inú rybu, mne nie je veľmi sympatický pangasius, ale čo dom dal, to som varil... btw, niet nad čerstvú rybu, alebo akúkoľvek inú rybu naporcovanú, nie filety...) Dôkladne rozmrazené a nech majú "izbovú teplotu" ... rovnako ako steak... ;-)
- zeler (stačí 1/3)
- korenie -> čerstvo mleté čierne/červené/zelené/biele korenie, štipka soli a 2lyžice bieleho vína
POSTUP:
do zapekacej misy si rovnomerne rozložíme cca 1cm hrubú vrstvu nahrubo nastrúhaného zeleru.
rovnomerne polejeme vínkom. Víno nerieďte vodou, zeler aj ryba pustia vody dosť.
kúsky ryby podľa chuti okoreníme a položíme na zeler. Rybu položte z oboch strán na zeler, nech sa v ňom trochu obalí.
Takto jednoducho pripravenú misu vložíme do rúry/mikrovlnky na zapekanie, kým ryba nie je hotová. Ak je ryba čerstvá, nedržte ju dlho v rúre, aby nevyschla. Mrazená má v sebe ešte dostatok vody, tej môžete dať o 30% viac času.
No a to je asi tak všetko. Jednoduchý obed z troch surovín hotový.
Zeler na povrchu sa trochu vysuší a tak je trochu pikantnejší. Netreba teda používať veľa korenia. Nechajte jedlu jeho jednoduchú a prirodzenú chuť, zeler je vzácna zelenina, škoda len, že som to zistil tak neskoro :-)
Dobrú chuť ;-)
nosferat85- Messages : 9
Date d'inscription : 16.04.2012
Age : 39
Localisation : Bratislava
Strana 1 z 1
Povolenie tohoto fóra:
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Pi júl 17, 2015 10:34 am pre triniti29
» 2.faza - zacinam
Št jún 11, 2015 9:24 am pre toby1toby
» ZAČIATOČNÍK
Št marec 05, 2015 1:28 pm pre Zelinka
» Cottage cheese
Ne február 22, 2015 5:29 pm pre Freya
» Mozzarella light
Št január 08, 2015 6:38 am pre petulda33
» Čím dochucovať?
Št január 08, 2015 6:38 am pre petulda33
» TEKUTÉ VAJEČNÉ BIELKY
Št september 18, 2014 5:31 pm pre petko3621
» Ma vyznam zacat znova?
Po september 08, 2014 9:03 pm pre Bodka
» Pizza z karfiolu
So júl 12, 2014 11:23 am pre simbata