Domáci flan
3 posters
Strana 1 z 1
Domáci flan
Prajem prijemny dobry den.
Chcela by som sa spytat na recept na domaci flan, ktory sa ma jest v 2 faze... Nikde som ho nenasla, mozno som zle hladala... Dakujem velmi pekne...
Chcela by som sa spytat na recept na domaci flan, ktory sa ma jest v 2 faze... Nikde som ho nenasla, mozno som zle hladala... Dakujem velmi pekne...
happy1- Messages : 1
Re: Domáci flan
Ja som nasla tento v dukanovej knihe receptou 5 vajec,375ml mlieka,vanilkovy lusk(alebo aroma),stipka struhaneho muskatoveho orecha,predhriat ruru na 190 ,vyslahat vajcia vo vacsej miske ,zohriat mlieko a vanilku ale nie zovriet , potom pomaly prilievat mlieko k vajciam a stale miesat nakoniec pridat muskatovy oriesok,vyliat cesto do malych misiek a piect asi 45 min ,sledovat.
Neskusala som to ale robila som podobny puding vo vodnom kupeli a pre mna to bolo moc vajickove tak skus a uvidis a mozes si to podla mna dochutit podla seba
Neskusala som to ale robila som podobny puding vo vodnom kupeli a pre mna to bolo moc vajickove tak skus a uvidis a mozes si to podla mna dochutit podla seba
henrieta71- Messages : 159
Re: Domáci flan
happy1 napísal:Prajem prijemny dobry den.
ja som to robila tento týždeň a dala som na 1 vajce 1dcl mlieka. robila som si kakaový. teda vajcia vymiešať s kakaom a do toho za stáleho miešania vlievať prevarené a osladené (stevia) mlieko. piekla som polhodinku na 200°. teplé to bolo celkom o.k. aj keď vajíčka som tam cítila, no vďaka kakau to nebolo tak výrazné. ale na druhý deň na raňajky mi to studené vôbec nechutilo. presne , ako písala Heňa - výrazná chuť vajec , blééé. a to som dala menej vajec ako je v pôvodnom recepte... musela som to prekryť ešte aj škoricou. no neviem, asi nie sme na tento druh dezertov zvyknutí...
didinka- Messages : 36
Strana 1 z 1
Povolenie tohoto fóra: